sobota, 15 kwietnia 2017

Babeczkowe zapekanki




Składniki 

. Jajka 6
. Chleb 
. Pieczarki 5lub 6 
. Ser żółty 6 plastrów
. Szynka 6 plastrów
. Sól, pieprz do smaku  
. Cebula 1 lub 2
. Mąka 3lub 4 łyżki
. Śmietana 18% 4lub 5 łyżek 
. Woda

 PRZYGOTOWANIE  

 Cebule obieramy i kroimy w kostkę w garnku  nagrzewamy olej i wsypujemy cebule.  Pieczarki myjemy i kroimy w plastry i wsypujemy do cebuli i smażymy aż woda wyparuje jak wyparuje woda to wlewamy make wymieszaną z wodą  i smażymy potem wlewamy śmietanę i mieszamy a na samym końcu wsypujemy sól i pieprz do smaku. Do foremek dajemy chleb na górę dajemy pieczarki usmażone potem szynka później zbijamy  do środka jajko moszna jajka przyprawić solą i pieprzem do smaku na samą górę dajemy ser. Do nagrzanego piekarnika dajemy foremki do upieczenia  aż jajka się ugotują na miękko a ser się rozpuści. Po usmażeniu wyciągamy z foremek i dajemy na talerz i jemy SMACZNEGO      

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz