sobota, 15 kwietnia 2017
Babeczkowe zapekanki
Składniki
. Jajka 6
. Chleb
. Pieczarki 5lub 6
. Ser żółty 6 plastrów
. Szynka 6 plastrów
. Sól, pieprz do smaku
. Cebula 1 lub 2
. Mąka 3lub 4 łyżki
. Śmietana 18% 4lub 5 łyżek
. Woda
PRZYGOTOWANIE
Cebule obieramy i kroimy w kostkę w garnku nagrzewamy olej i wsypujemy cebule. Pieczarki myjemy i kroimy w plastry i wsypujemy do cebuli i smażymy aż woda wyparuje jak wyparuje woda to wlewamy make wymieszaną z wodą i smażymy potem wlewamy śmietanę i mieszamy a na samym końcu wsypujemy sól i pieprz do smaku. Do foremek dajemy chleb na górę dajemy pieczarki usmażone potem szynka później zbijamy do środka jajko moszna jajka przyprawić solą i pieprzem do smaku na samą górę dajemy ser. Do nagrzanego piekarnika dajemy foremki do upieczenia aż jajka się ugotują na miękko a ser się rozpuści. Po usmażeniu wyciągamy z foremek i dajemy na talerz i jemy SMACZNEGO
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz