Składniki
. Makaron rurki 1 paczka
. Ser żółty
. Szynka
. Sos do zapiekanki Winiary lub knorr 1 paczka
. Brokuły świeże lub mrożone to 1 paczka
. Czosnek 4 ząbki
. Olej do smażenia
. Sól, pieprz do smaku
Przyrządzenie
Gotujemy wodę na makaron tak ja na opakowaniu i też gotujemy wodę na brokuły jak na opakowaniu jak mamy mrożone jak jest świeży brokuł to gotujemy do miękkości. Szynkę kroimy na kostkę ser trzemy na grubych oczkach czosnek obieramy i podsmażamy na oleju do patelni dajemy brokuły ugotowane i odcedzone i smażymy chwile i przyprawiamy pieprzem i solem i wyłączamy. Sos robimy jak na opakowaniu makaron odcedzamy makaron dajemy do naczynia żaroodpornego na sam duł potem wlewamy sos późnej szynka i brokuły. Później znów trochę makaronu sosu szynki brokułów a na sam górę ser i pieczemy na rozgrzanym piekarniku aż będzie ciepłe i ser się rozpuści oczywiście zanim damy ser to poprzyprawiamy zapiekankę według uznania.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz