poniedziałek, 13 marca 2017
Sałata Cesarska
Składniki: Na 4 porcje
. Sałata lodowa x1
. Ser żółty kostkach jedna paczka
. Pomidor 4 lub 5
. Mięso z kurczaka x4
. Papirus jedna paczka
. Rzodkiewka jeden pęd
. Ser Apetina biały jedna paczka
. Oliwa z oliwek
. Majonez
. Musztarda
. Chleb tostowy
Sos Cesarski
Ser utrzeć na tarce na dużych oczkach i ser zmiksować blenderze do tego dajemy oliwa z oliwek 3 łyżki i miksujemy po zmiksowaniu dodać 1 lub 2 łyżki musztardy, 3lub 4 łyżki majonezu. Po daniu wszystkiego miksujemy żeby powstała taka babka.
Chleb tostowy 4 kromki pokroić w kostkę i przesmażyć na chrupiącą mięso zrobić tak jak a opakowaniu papirus. Sałatę lodową 3 liście wielkie szczeć na kawałki 1lub 2 łyżki sosu do sałaty i wymieszać. Sałatę dajemy na głębokie talerze na górę sałaty grzanki pomidor pokroić 4 szczęści i dajemy na boki talerzu między pomidorami dajemy rzodkiewki 1 lub 2 ser Apetina pokroić w kostkę i dajemy na środek talerza na sam koniec pokroić mięso na pół i jedną szczeć pokroić plastry i znów pokroić na pół i dodać na talerz na samą górę i SMACZNEGO
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz