poniedziałek, 13 marca 2017

Sałata Cesarska


Składniki: Na 4 porcje

. Sałata lodowa x1
. Ser żółty kostkach jedna paczka
. Pomidor  4 lub 5
. Mięso z kurczaka  x4
. Papirus jedna paczka 
. Rzodkiewka jeden pęd 
. Ser Apetina biały  jedna paczka 
. Oliwa  z oliwek 
. Majonez 
. Musztarda 
. Chleb tostowy 

 Sos Cesarski  

Ser utrzeć na tarce na dużych oczkach  i ser zmiksować blenderze do tego dajemy oliwa z oliwek 3 łyżki i miksujemy po zmiksowaniu dodać 1 lub 2 łyżki musztardy, 3lub 4 łyżki majonezu. Po daniu wszystkiego miksujemy żeby powstała taka babka.
Chleb tostowy 4 kromki pokroić w  kostkę i przesmażyć na chrupiącą mięso zrobić tak jak a opakowaniu papirus. Sałatę lodową 3 liście wielkie szczeć na kawałki 1lub 2 łyżki sosu do sałaty i wymieszać. Sałatę dajemy na głębokie talerze na górę sałaty grzanki pomidor pokroić 4 szczęści  i dajemy na boki talerzu między pomidorami dajemy rzodkiewki 1 lub 2 ser Apetina pokroić w kostkę i dajemy na środek talerza na sam koniec pokroić mięso na pół i jedną szczeć pokroić plastry i znów pokroić na pół i dodać na talerz na samą górę i SMACZNEGO   
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz