sobota, 18 marca 2017

Wegetariański smalec z jabłkiem






Składniki:

. 1 puszka białej fasoli, lub  1/2 szklanki ugotowanej fasoli 
. 1 cebula 
. 1 średnie jabłko 
. 1/2 łyżeczki majeranku 
. olej do smażenia 
. sól i pieprz do smaku 

Przygotowanie:

Cebulę posiekać w kostkę, jabłko obrać i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej i dodać posiekaną cebulkę, a kiedy się zrumieni dodać jabłko wraz z majerankiem i smażyć na małym ogniu do czasu, aż cebulka będzie złota a jabłka miękkie.
W międzyczasie fasolę zmiksować przy pomocy blendera.
Podsmażoną cebulkę i jabłka dodać do zmiksowanej fasoli, doprawić do smaku solą i pieprzem, można też kilka kropli maggi. Najlepiej smakuje po schłodzeniu w lodówce 

 

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz