Składniki:
. 1 puszka białej fasoli, lub 1/2 szklanki ugotowanej fasoli
. 1 cebula
. 1 średnie jabłko
. 1/2 łyżeczki majeranku
. olej do smażenia
. sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Cebulę posiekać w kostkę, jabłko obrać i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej i dodać posiekaną cebulkę, a kiedy się zrumieni dodać jabłko wraz z majerankiem i smażyć na małym ogniu do czasu, aż cebulka będzie złota a jabłka miękkie.
W międzyczasie fasolę zmiksować przy pomocy blendera.
Podsmażoną cebulkę i jabłka dodać do zmiksowanej fasoli, doprawić do smaku solą i pieprzem, można też kilka kropli maggi. Najlepiej smakuje po schłodzeniu w lodówce

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz